2008. november 30., vasárnap

Roston sült zöldségek



Már megint felszedtem egy pár kilót.
Ezért beiktattam egy kis diétás menüt mára.

Cukkinit, gombát és paradicsomot sütöttem az elektromos grill sütőmön. Nagyon egyszerű elkészíteni. A zöldségeket megmostam. Majd a paradicsomot félbe vágtam,sóztam,borsoztam,a cukkinit hosszanti szeletekre vágtam kb. 1 cm vastagra,sóztam, borsoztam, a gomba tönkjét kivágtam a mélyedésbe olíva olajat, sót borsot tettem.
Így kezdtem el sütni, addig amíg megpuhulnak.
Mellé basmati rizst főztem.
A család férfi tagjainak pedig roston sült csirkemell filét sütöttem mellé.

2008. november 4., kedd

Paradicsomos tonhalsaláta


Milyen a véletlen, éppen elkezdtem recepteket nézegetni – először a sajátjaimat –, hogy eltervezzek egy súlycsökkentő menetrendet. Mert mint tavaly is, próbálok ilyen módon is felkészülni a karácsonyra. Bizony, én is nagyon régen írtam ide, mások is, kapóra jött Grenadine figyelmeztetése.

Első lépésként valamelyik nap csináltam egy jó kis salátát vacsorára.

Felvágtam egy fej lila hagymát, kicsit megsóztam. Nagyobb darabokra vágtam két szép nagy paradicsomot, összekevertem, két kanál citromlevet locsoltam rá, aztán beleforgattam egy tonhalkonzervet úgy, hogy az olajat előzőleg leöntöttem róla, amennyi még maradt rajta, az éppen jó a salátához.

Hogy még érdekesebb legyen, körülnéztem a hűtőben, és még beleraktam egy fél avokádó darabjait és néhány kocka mozzarellát, meg persze egy kis bazsalikom sem maradhatott ki.

Igazán ízletes, kiadós vacsora lett, most már csak a folytatást kell kitalálni és végigcsinálni.